Facebook, Google, Microsoft і Apple стежать за вашим місцезнаходженням та розмовами. Як це відключити?

Facebook, Google, Microsoft і Apple стежать

«Ні» – всім налаштуванням за замовчуванням. Як змінити налаштування конфіденційності в Facebook, Google, Amazon, Microsoft і Apple, щоб ці технологічні гіганти не стежили за вами.

Найчастіше ви не читаєте повідомлення про оновлення в політиці роботи з даними. Швидше за все, ви навіть не вивчали свої настройки конфіденційності. Саме на це розраховують Facebook, Google та інші технологічні гіганти.

Всі вони голосно заявляють, що користувачі самі контролюють персональні дані. Але більшість з нас просто не стануть змінювати налаштування. Можна назвати це «Правилом умовчання»: 95% людей занадто зайняті, щоб вникати в налаштування своїх акаунтів.

Детально вивчивши налаштвання конфіденційності 5 великих технологічних компаній: Facebook, Google, Amazon, Microsoft і Apple. Було вибрано найбільші «вершки», які потрібно змінити, поки ще не пізно.

Наприклад, Google зберігає карту всіх ваших пересувань, якщо ви включили функцію Assistant в телефоні на Android.

Facebook відкриває маркетологам список друзів і всі сторінки, на які ви підписані. Microsoft Cortana в Windows 10 за замовчуванням записує майже все ваше цифрове життя.

Конфіденційність в Facebook

персональні дані близько тисячі модераторів

Підписки і списки друзів

Будь-яка людина може бачити список ваших друзів і всі ті дивні сторінки, на які ви підписані. Ваш роботодавець і навіть батьки.

Зайдіть в «Налаштування», «Конфіденційність» і переведіть опцію «Хто може бачити список ваших друзів» з «Доступно всім» на «Друзі» або ще краще – «Лише я». Аналогічно – для налаштувань, хто може бачити сторінки, на які ви підписані.

Місцезнаходження в минулому і сьогодні

Я знаю, чим ви займалися минулого літа. Тому що, коли вас відзначили на фотографіях або в публікаціях, вони автоматично відображаються у вашій хроніці.

«Налаштування» «Життєпис і позначки»: активувати опцію перегляду дописів в яких вас відзначають, перед тим, як вони будуть показані у вашій стрічці.

Розпізнавання вашого обличчя на чужих фотографіях

За замовчуванням Facebook сканує всі фото і відео, якими ви ділитеся, щоб створити цифровий ID особи. В «Налаштуваннях розпізнавання обличчя» переведіть цю опцію на «Ні».

Як зберегти анонімність в Facebook

Як уникнути зайвої реклами

У вкладці «Реклама» вимкніть рекламу, засновану на сімейному стані, посаді, освіті.

В «Налаштування реклами» від’єднайте опції «Реклама поза продуктів компанії Facebook, підібрана на основі ваших дій в цих продуктах».

Як зробити так, щоб Facebook не використовував ваше ім’я в рекламі

Просто поставивши «like» на якій-небудь сторінці, ви дозволяєте Facebook використовувати ваше ім’я в рекламі. Природно, за це ви не отримуєте ні копійки. В налаштуваннях «Рекламодавці, з якими ви взаємодіяли» можна видалити усі спільноти та сайти з якими ви взаємодіяли, та від яких не хочете надалі отримувати рекламні пропозиції.

Конфіденційність в Google

Як прискорити Google Chrome

За замовчуванням Google зберігає інформацію про кожен сайт, на який ви заходите і всю історію пошуку. Вимкніть цю опцію у вкладці «Керування активністю» (Activity controls), для цього потрібно зайти у «Моя активність», «Активність в Інтернеті та додатках» та змінити налаштування.

Щоб система Google не впізнала вас занадто близько, перейдіть за посиланням Google activity controls і відключіть опції, пов’язані з вашою веб-активністю, а також історією переглядів в YouTube.

Вимкніть історію ваших місцезнаходжень. Google надає маркетологам дані користувача і YouTube, і Gmail.

Усі ці дії можна відключити зайшовши у розділ «Перевірка конфіденційності»

Конфіденційність в Microsoft

Як прискорити роботу Windows 10: 10 способів, про які вам не розповідали

Windows 10 – це не просто операційна система, яку використовують на 700 млн пристроях. Це тренувальний майданчик для менш відомої віртуальної голосової помічниці Microsoft – Cortana.

Коли ви встановлюєте Windows 10, вам запропонують включити Cortana. По суті це дозволить Microsoft збирати дані про місцезнаходження, контакти, голоси, мовні сигнали, пошукові запити і зміст повідомлень.

Якщо ви не плануєте користуватися Cortana, відмовтеся від цього сервісу відразу. Відключити її потім буде складніше – однієї кнопки для цього немає. Щоб видалити накопичену інформацію, зайдіть в настройки конфіденційності Microsoft, потім у вкладку Cortana і натисніть «Видалити дані Cortana».

Конфіденційність в Apple

iPhone дівчина

Незважаючи на репутацію компанії Apple, яка поважає конфіденційність, ви повинні знати, де і як відключити рекламний таргетинг.

Щоб менше переглядати рекламу, потрібно обмежити відстеження реклами в налаштуваннях приватності iPhone. Адже, як і всі інші гаджети, iPhone використовує ваш анонімний ID, щоб зробити вас цільовою аудиторією рекламодавців.

Залиш коментар першим

Залишити коментар