Рецензія на фільм 1+1: Нова історія

1+1: Нова історія

У інтелігентного багатія Філіпа ( Брайан Кренстон ) є все, що можна купити за гроші: розкішний будинок, дорогі автомобілі, твори мистецтва. Шкода тільки, що за гроші не купиш машину часу – в результаті нещасного випадку на параплані Філіп став інвалідом. Але це не найстрашніше: його дружина приземлилася ще більш невдало і відбула в інший світ. Незважаючи на те що Філіп якось оговтався, біль від втрати не відпускає його. Він став байдужий до життя і тим більше до смерті, переконавши свою керуючу Івонну ( Ніколь Кідман ) підписати відмову від реанімації на випадок, якщо з ним щось станеться.

Все змінюється, коли Філіп починає підшукувати нового помічника по догляду. З низки нудних і подекуди відверто дивних варіантів йому випадає козирна карта – темношкірий хлопець на ім’я Делл (Кевін Харт), Колишній кримінальник, випадково забіг на вогник заради галочки, яка дозволить йому отримати допомогу по безробіттю. Вломившись без черги, він за пару хвилин примудряється порушити всі правила пристойності, незручно пожартувати і причарувати Філіпа настільки, що він тут же пропонує йому посаду.

І  це стало початком прекрасної дружби. Французький хіт « 1 + 1 » став найкасовішим фільмом року у себе на батьківщині в 2011-му, непогано пройшовся по решті світу і отримав кілька престижних нагород. Якщо в Європі щось збирає багато грошей, значить, в Голлівуді це обов’язково перезнімуть. В даному випадку дивно, що вони тягнули так довго – за ці роки свої ремейки встигли випустити Індія і Аргентина. Після стількох років змінилося багато чого, особливо в Голлівуді, але творцям американського «1 + 1» це не так уже й важливо. Історія про те, як зіткнулися дві самотності і все освітилося, працює безвідмовно, а нові пісні пишуть ті, у кого погані старі.

1+1: Нова історія

Очевидно, що завдання максимум була угробити назовсім чарівність вихідного фільму і не сильно чіпати сюжет, щоб все не полетіло до біса. В цілому історію просто трохи спростили принципово змінивши хіба що любовну лінію – вийшло місцями спірно, хоча глядач в результаті перетасовки виграв пронизливу сцену в ресторані з Джуліанною Маргуліс . Ніякого соціального коментаря або злободенності теж не чекайте – все, що не вписується в красиву старорежимну казку, винесено за дужки. Головне зіткнення із сучасною реальністю, що примітно, розчаровує: Філіп розсердується, що тепер всі один одного гуглять перед побаченням, ніякої романтики

За чарівність в основному відповідає призова трійка Кренстон-Кідман-Харт, і тут, як то кажуть, працюють професіонали. У Кренстона особа періодично застигає в такій гримасі, що мимоволі згадуєш жарт з « Гріффінів », де йому дають «Еммі» за чхання. Харт схожий на кролика з батарейками в спині з відомої реклами. У Кідман персонаж, чесно кажучи, нуднуватий, але вона тримається молодцем, хоча, звичайно, кастинг-директор вчинив злочин, витративши час богині на таку роль. Гумор у фільмі – кімнатної температури, є ударний епізод з ерекцією і парочка зворушливих укурених гегів. Ніяких різких рухів.

З 10 січня в кіно.

Be the first to comment