Рецензія на фільм жахів Воно 2

Рецензія на фільм жахів Воно 2

5 вересня в прокаті стартував фільм жахів “Воно 2” за однойменним романом Стівена Кінга. Дивитися чи не дивитися питання ваше, але спочатку можете перечитати цю статтю під назвою Рецензія на фільм жахів Воно 2.

Минуло 27 років з тих пір, як члени “Клубу невдах” спробували знищити клоуна Пеннивайз, але в підсумку лише поранили і розлютили його. Майже всі герої покинули рідне містечко Деррі і на рідкість досягли успіху в житті. Зокрема невпевнений хлопець у собі Білл тепер відомий письменник. Руда дівчина Беверлі стала успішним дизайнером. І все б нічого, але в чоловіки вона вибрала такого ж садиста, яким був її батько. Товстун Бен сильно схуд, підкачався і створив свою архітектурну фірму. Про те чого досягли інші побачите у фільмі.

Але давнє зло повертається і знову починає вбивати. Дивно, але “невдахи” забули майже все, що пов’язано з їх дитинством. Але не забули кровну клятву, що змушує їх поїхати в рідне містечко, щоб битися там зі зловісним клоуном.

Перша частина екранізації книги Стівена Кінга “Воно” при бюджеті в 35 млн доларів зібрала в прокаті 700 млн, тим самим побивши рекорди всіх попередніх фільмів жахів, включаючи “Той, хто виганяє диявола” і “Шосте почуття”. Такий успіх дозволив аргентинському режисерові Андресу Мускетті покликати на ролі дорослих героїв акторів першої величини – Джеймса МакЕвойя, Джесіку Честейн, зірку “Saturday Night Live” Білла Гейдер та інших.

Головне задоволення від фільму отримуєш, спостерігаючи за тим, як змінилися головні герої, і за тим, що в них залишилося колишнього. Дорослі актори підібрані настільки вдало, що не виникає ні краплі сумніву, що вони і є ті самі перелякані діти, що знайшли в собі сміливість протистояти могутньому злу. Цікаво спостерігати за їх взаємодією і за тим, як успішні дорослі люди згадують свої дитячі страхи і немов знову стають підлітками. Так що для повного занурення у фільм, не завадить переглянути першу частину.

Воно

Картина усипана флешбеки, а деякі дорослі герої навіть зустрічаються з підлітковою версією себе. І ось невдача, як тільки на екрані з’являються діти-актори, вони тут же перетягують ковдру на себе. І справа не в тому, що дорослі погано грають. А в тому, що їм доводиться витримувати порівняння з чарівністю дитинства, мріями героїв-підлітків і їх фантазіями.

Іншою проблемою фільму є його хронометраж. Чи не кожен глядач витримає 2 години 45 хвилин. І якби ж то цей час було віддано розкриттю персонажів і взаємодії між ними. Але левову частину з’їдає затягнуте, нашпиговане комп’ютерною графікою і тому зовсім не страшне фінальне протистояння з клоуном. Як ви думаєте, хто переможе?

Але, незважаючи на невиправдану довжину, в картині досить достоїнств: чарівні дорослі персонажі, гумор, захоплюючі, часом кумедні, але частіше страшні сцени і зловісна атмосфера маленького американського містечка. Цікаво, що прототипом Деррі є місто Бангор, де проживає Стівен Кінг. За свідченнями туристів, місце моторошне і в реальному житті.

До речі, шанувальників “короля жахів” у фільмі чекає приємний сюрприз. Так що не пропустіть. “Воно 2” виходить в прокат 5 вересня.

Якщо ви уже дивилися фільм і щойно прочитали нашу статтю під назвою рецензія на фільм жахів Воно 2, тоді напишіть в коментарях свої враження про фільм.

Be the first to comment